Onze diensten

person in black jacket holding black smartphone

Onze diensten

Banden montage

Binnen ons bedrijf houden wij ons voornamelijk bezig met het monteren van velgen en banden. De montage van banden op de velg komt daarbij verre weg het meeste voor. Bij de montage van uw nieuwe banden zorgen wij tijdens de demontage voor de juiste werkwijze.
Daarbij letten wij extra op de juiste slijtage van de band, maar ook op de velgrand van de velg. De velgrand moet zorgen voor een luchtdichte afsluiting tussen de band en de velg. Wij vervangen altijd het ventiel omdat deze de eigenschap hebben na verloop van tijd uit te drogen waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan die kunnen zorgen voor lekkage. De ventielen die zijn voorzien van een bandenspanningssensor zijn van een andere kwaliteit en materiaal, vervangen is daarbij niet nodig.

 

Balanceren

Na onze zorgvuldige montage is het noodzakelijk te controleren of het wiel compleet geen trillingen kan geven in de auto. Dit kunnen we doen door de wielen te balanceren. Elk wiel (velg + band) heeft te maken met oneffenheden en geeft onbalans.
Door het plakken van kleine gewichtjes aan de buiten of binnenzijde van de velg word deze onbalans gecorrigeerd.

 

Balanceren met krachtvariatie

Niet altijd lukt het om de wielen op de juiste manier te balanceren. Als het voertuig blijf trillen dan is verder kijken naar deze oorzaak noodzakelijk. Als u hiermee te maken heeft geen nood, autobandenxl beschikt over de juiste speciale hedendaagse machines om dit probleem voor u te kunnen oplossen.

 

Prop of paraplu – bandenreparatie

Als het een keer tegenzit dan treft u een spijker of schroef in het loopvlak van uw band. Meestal hoeft dit niet direct te betekenen dat uw band is afgeschreven en zal moeten worden vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit soort schade is vaak op te lossen door een vakkundige reparatie.
Met onze deskundigheid plaatsen wij ter reparatie een zogenaamde “paraplu”. Om deze reparatie te kunnen uitvoeren demonteren wij de band om vervolgens vanuit de binnenzijde uw lekkage op te lossen. Zekerheid voor alles, daarom plakken wij de “paraplu” aan de binnenzijde van de band vast met speciale lijm en plaatsen daarover nog een beschermlaag. De juiste oplossing die de volledige levensduur van uw band meegaat.

Overigens is de voor u misschien bekende “prop” in de band bekend, let op bij het laten plaatsen hiervan. Dit omdat een “prop” geen permanente oplossing is, maar slechts een tijdelijk oplossing bij een noodgeval.

N

Online bestellen

N

Prijsvechter

N

Altijd voordelig

N

6 dagen per week open

N

Oplossingsgericht

N

Geen lange wachttijden

N

Specialist in Friesland

N

Vestiging Leeuwarden

N

Vestiging Heerenveen

N

Altijd dichtbij

N

Persoonlijke aandacht

N

Hoge kwaliteit

white Audi vehicle with gray wheels
black and gray wheel with tire

Veel gestelde vragen

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Betalen in termijnen is zeker mogelijk. Als u de gewenste banden wilt gaan bestellen via onze online webshop, kies dan tijdens het afrekenen voor de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen. Super simpel en wel zo makkelijk.

Is een afspraak snel mogelijk?

Wij zijn 6 dagen per week geopend. Juist daarom zijn wij in staat u voldoende mogelijkheden te bieden om tot een passende afspraak te kunnen komen.

Wat is het bezoekadres in Leeuwarden?

U vindt onze vestiging in Leeuwarden aan de Bleeklaan 7, 8921GW.
Bellen kan ook: 058 844 7770

We zijn daar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 18:00 geopend en op zaterdag van 09:00 – 17:00

Wat is het bezoekadres in Heerenveen?

U vindt onze vestiging in Heerenveen aan De Stapeling 5, 8447GN.
Bellen kan ook: 0513 438290

We zijn daar van maandag t/m vrijdag van 09:30 – 17:30 geopend en op zaterdag van 09:30 – 12:30